Tanulmányút – 2013. október 17.

2013. október 18.

A Borostyánkőút Gazdaságfejlesztési Klaszter 2013. október 17-én tanulmányutat szervezett megújuló energiák témakörben Magyarországra.

 

Az egynapos út során a résztvevők – klasztertagok és más érdeklődők – megismerkedhettek olyan jól működőd magyarországi példákkal a megújuló energiák területén, melyeket érdemes lenne Zalalövőn és környékén is bevezetni, alkalmazni.

A tanulmányút első állomásaként a szentgyörgyvölgyi GÓ-NA Őrségi Szabadidő és Sportközpontot látogattuk meg, ahol egy napkollektoros melegvíz és fűtési rendszert mutatott be Gódor Mihály tulajdonos.

Ezt követően Nagypáliban Kereszturiné Lochuk Nikoletta tartott előadást a település fejlődéséről, melyben meghatározó szerepet töltött be a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű felhasználása, illetve az ez irányú elköteleződés és a településfejlesztés e koncepció köré építése.
A szombathelyi ebédet követően végül Pornóapáti volt az utolsó állomása a tanulmányútnak, ahol Gráczer Róbert a település biomassza fűtőművét mutatta be a résztvevőknek.

 

http://www.borostyanklaszter.hu/hirek/tanulmanyut-2013-oktober-17